Nyhet

Asitrade EXPERTFLUTE – Litho-laminator

Förra året investerade vi i Asitrade EXPERTFLUTE – Litho-laminator. Detta blev 2015 års största investering för FrontPac och troligen för branschen.

2015 bjöd på många utmaningar och förändringar inom företaget som har fått oss att växa. Med ny maskin, nya utvecklingar och nya kunskaper. Vi stiger in i 2016 med förhoppningen om att det ska fortsätta i samma takt, om inte ännu bättre!

Förra året gjorde vi en stor satsning ute i produktionen när vi investerade i Asitrade EXPERTFLUTE – Litho-laminator. Detta blev 2015 års största investering för FrontPac och troligen för branschen som vi gjorde inte bara för oss själva, utan även för våra kunder!

Asitrade EXPERTFLUTE – Litho-laminator är en av de modernaste In-line maskinerna på marknaden just nu. Maskinen är 90 m lång och har tre funktioner i ett vilket effektiviserar produktionsflödet genom att man aldrig behöver stanna den och byta maskin för de olika momenten. Allt sker non-stop, från det att wellpappen tillverkas till att den ska ställas på torkning. Inte ens vid byte av jobb behöver den stannas tack vare snabba omställningar och förberedelser.
I första steget, wet end, tillverkas wellpappen efter behov. I detta moment blir det enkelt att reglera fuktigheten på materialet så kvalitén passar för den aktuella körningen. Wellpappen skickas vidare till nästa del som är kascheringen och därefter transporteras det färdiga arket på ett extra långt pressband för att arket ska bli så plant som möjligt. Sist placeras de färdiga arken på en pall som ställs på torkning för att sedan stansas i en separat maskin.

I samband med denna investering genomfördes också en investering i uppvärmning av våra lokaler. Det innebär att vi med spillvärme från processen kan värma lokalerna som medför en stor miljöeffektivisering.

Hela processen är automatiserad vilken gör att vi sparar väldigt mycket tid och hinner producera mer än vi tidigare gjort. Nu har maskinen varit up & running sedan oktober 2015 och vi har lärt oss hur vi ska arbeta med den för en smidig produktion.
- Maskinen presterar långt över vårt kapacitetsbehov vilket vi tycker är väldigt bra. Vi får möjligheten att öka vår produktion och växa ytterligare inom branschen. Vi satsar på framtiden, säger Claus Dalgaard.

Nu blickar vi framåt mot ett produktivt 2016 där vi kan ge dig som kund den bästa servicen av förpackningar som ni behöver.